Falkebyen i Dubai

Dubai

Et gigantprosjekt som virkelig fascinerer meg er den kommende Falkebyen i Dubai. Hvis du har litt penger til overs, eller kan ta et lån så vil jeg anbefale at du ser deg ut en ferieleilighet i denne drømmen av en by. Den er planlagt ned til minste detalj, og er blitt utviklet under Sjeikens ledelse alene.

Dubai tar mål av seg til å bli størst, best, flottest og høyest og de pleier å levere, det de lover. Andre eksempler på dette er den kunstige øygruppen The World, det syvstjerners hotellet Burj Al Arab og verdens høyeste bygning Burj Dubai. Det lille emiratet ved Gulfen fremstår i dag som ørkenens svar på Metropolis. Bare litt mer eksklusivt. Der det tidligere var ørken, er det i dag Manhattan.

Arkitekten bak Dubais metamorfose heter Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Fyrste av Dubai. Da han formelt overtok etter sin eldre bror i 2006 var han allerede godt i gang med å planlegge sin visjon: Å gjøre Dubai til verdens forlystelses-, turist- og finans – sentrum. Og sheiken er ikke beskjeden: Her skal det ikke tenkes stort – det skal tenkes enormt! Fordi Dubai har såpass begrenset med kystlinje, ga sheiken sine rådgivere i oppdrag å skape mer av den. Noe som førte til de nye øyene med drabantbyer, alt gjennom-planlagt fra starten.

Falkebyen er planlagt å dekke et areal på 3.700 000 kvadratmeter. Det hele er en gjennomtenkt orden av Villaer, butikker, skoler og universitet, handlesenter, restauranter, treningsstudioer, leiligheter og hoteller og parker, som skal vokse ut av ørkenen. Der er underjordiske veier, kollektivtrafikk, og kraftverk.

Nå ble byggearbeidene forsinket på grunn av finanskrisen i 2009, men i Juni 2013 ble det klart at arbeidet kan fortsette. Ved dags dato står over 350 villaer klare men den enorme skalaen på prosjektet fører til at det tidligst er ferdig i 2020.

Ta en titt på det, ta deg et lån, og invester. Våre foreldre pensjonerte seg i Spania. Vi kan dra til Dubai.

https://www.e-opedal.no