Nydelig Villa på Smestad

Operahus

Min kjære mann Einar tok meg med på en virkelig opplevelse i Oslo her om dagen.

Vi gikk for å beundre mesterverket til Knut Hjeltnes. Villen som han la under de høye trærne, på nordenden av en lang og smal tomt, har virkelig skapt oppsikt og fått mye ros. Denne Smestad-villaen er noe av det beste som bygget i Oslo, sier ekspertene og jeg kan ikke krangle på det. Denne nye villaen på Oslos vestkant fikk i fjor den sjeldne heder å få sin egen bok. Den er redigert av Børre Skodvin og skrevet av arkitekt Erik Langdalen, kjent for blant annet få ha ledet oppføringen av det mye omtalte Hamsun-senteret.

Til tross for den krevende situasjonen på stedet, for tomten er meget smal, så klarte arkitekten Knut Hjeltnes å skape noe unikt, noe varig og interessant Utfordringene til fordeling av inne-og uterom ble kort og godt løst på en intelligent måte, Boligen er støpt i selv-komprimerende, grå betong Det hypermoderne huset og hagen i front spiller visuelt og funksjonelt sammen. utvendige trekonstruksjoner er kledd med fibersementplater. Alle ytre beslag er av aluminum; et vakkert, litt matt materiale. Et nitten meter meter langt, ganske smalt vannspeil, en karpedam med vannplanter, skiller atkomsten fra den store plenen og blir et naturlig fristed Carporten og hageanlegget er lagt slik på tomten at de til sammen gjør uteområdene foran huset til en skjermet sone.

Huset består av to hoveddeler og de er organisert slik at lyset slipper inn mellom de store formene og åpningene. Dette har en romforstørrende virkning. Kjøkken og stuesone går i ett, og begge henvender seg til det grønne rett utenfor de store vinduene. En hoveddel inneholder blant annet oppbevaring, wc, bad, entre, garderobe, ildsteder, trapper og vaskerom. Hjeltnes er kjent for en spesiell bruk av treverk i sine hus, og den delen av interiøret i dette huset som er bygget i massiv-tre er kledd med eik, deriblantt er også bokhyllene laget i massiv eik.

Jeg kan bare anbefale at du tar en titt på engen hånd. Selv var jeg lamslått av begeistring.

https://www.e-opedal.no